Foreningens net bliver drevet på frivillig basis, vi køber en fiber forbindelse og noget hardware og deles så om udgifterne.

 

Tilmelding

Hvis du ønsker at tilmelde dig skal du skrive til bestyrelsen på bestyrelsen@dannebrogsgade.dk. De vil så bede administrator om at opkræve dig for internet (sker over huslejen) og åbne op for internetsluserne til din lejlighed.

 

Udmelding

Det modsatte af tilmelding.

 

Forskel på nyt og gammelt

Det netværk der bliver leveret til dig er dit og kun dit. Forstået på den måde, at tidligere har vi kunne se hinanden på lokalnettet. Dette kan vi ikke mere. Hvis du tidligere har følt du behovet at have en router i mellem dine computere og nettet, så behøver du måske ikke længere dette. Du kan dog godt have det.

 

Tidligere har vi haft en DSL forbindelse vi er nu skiftet til fiber med større kapacitet. Dette skulle føre til et meget bedre net.

 

Opsætning

Der er ikke så meget at sige, følg anvisningerne "på" din router / accesspunkt / switch.

Overordnet er der to metoder du kan gøre det på:

1.       Lave dit eget lokal netværk

 

2.       Bruge det lokal netværk vi har lavet til dig

 

Metode 1 - Lave dit eget lokal netværk

De fleste vil have en netværks dims som kan virke som en router. En router, for dig, ”adskiller” to netværk, så der kommer en yderside og en inderside. Yderside som går til internettet og indersiden som går til dine computere. Ofte er ydersiden et blå netværks stik mens indersiden er gult. Forbind altså det blå til foreningens stik.

 

Metode 2 - Bruge det lokal netværk vi har lavet til dig

Hvis du ikke har en router / WiFi router, så går du bare i gang med at bruge denne metode.

 

Hvis du har en router / WiFi router:

At bruge denne metode med en router kan godt være lidt sværere at sætte op. Men faktisk er den mere simpel, men sværere at sætte op fordi næsten alt udstyr er sat op til at virke som metode 1.

I denne metode skal du først finde ud af hvilken IP adresse du får af foreningen. Den er noget i denne stil: 172.16.x.y. Når du har den skal du forbinde til indersiden af din router og konfigurere en manuel IP adresse:

IP: 172.16.x.2

Netmask: 255.255.255.0.

Gateway: 172.16.x.1 (ikke sikkert du behøver sætte dette)

Derefter skal du slå DHCP fra.

Når du har gjort dette kan du forbinde indersiden (de måske gule stik) af din router til foreningens netværk.

 

Teknisk Info

Netværk får DHCP tildelt i range 172.16.x.10 – 172.16.x.199 med subnet mask 255.255.0.0

Du kan altså bruge 172.16.x.2 - 172.16.x.9 og 172.16.x.200 - 172.16.x.254 til manuel IP opsætning.

Din default gateway er 172.16.x.1

Vi kører med lokal DHCP resolver, denne har OpenDNS og Google’s DNS servere indtastet.

Services vi håber på snart at kunne tilbyde: IPv6, UPnP og NAT-PMP. Dette vil ikke blive automatisk sat til, da det kan betyde en sikkerhedsrisiko for den uindviede. Hold øje med siden her, den vil blive opdateret med info.

 

Hjælp

Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål af teknisk karakter omkring internet i foreningen så skriv til internet@dannebrogsgade.dk og vi skal gøre vores bedste for at hjælpe dig.